Tunsalat med masser af proteiner og power, og ingen kulhydrater.

For nyligt havde min mor forsøgt sig med denne lækre tunsalat, med masser af proteiner og sunde fedtstoffer, og den gik rent ind! Og da den stort set kun indeholder basis råvarer, (eller råvarer som ofte er at finde i køleskabene rundt omkring), tænkte jeg, at den godt kunne snige sig med på bloggen under madspilds-venlige retter. I hvert fald kræver denne tunsalat ikke det helt store indkøb af råvarer, da mange af dem burde høre under basis sortimentet i ethvert dansk hjem (i hvert fald hvis du spørger mig 🙂 ). Og hvis ikke det gør, så er tunsalaten så lækker, at jeg ikke kunne lade være med at dele den med jer.

En af de gode ting ved denne tunsalat, som måske også er med til at gøre den mere madspilds venlig er, at den kunne indeholder et rødløg og en peberfrugt, hvilket også ofte er det man ender med at have liggende i køkkenet, da supermarkedet næsten altid sælger netop løg og peberfrugter i poser med flere. Netop poserne med flere i, fører rigtig ofte til madspild, da man ikke kun køber det antal man skal bruge i madlavningen, men køber det antal som supermarkedet sælger, og derfor ofte ender med mange flere, end man egentlig skal bruge. Netop derfor er opskrifter som denne super fine i kampen om at stoppe spild af mad, da dette er en måde at få brugt de sidste grøntsager på.

Til tunsalaten skal du bruge følgende: 

  • 1 dåse tun i vand
  • 1 dåse torskerogn
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 rødløg (du kan også bruge 2-3 forårsløg)
  • 1 peberfrugt
  • 2 æg, hårdkogte
  • 1 pakke flødeost, såsom pikant
    Hvis du ønsker mindre kalorier kan du sagtens bruge light versionen.
    Eventuelt kan du også bruge ca. 150 gr hytteost.
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

Start med grøntsagerne:

Skræl rødlæget og skær det fint ud i små stykker. Skær ligeledes peberfrugten ud i fine tern og kom dem i en skål sammen med rødløget.

Pil ægget og skær det ud i små stykker som også hældes op i skålen til grøntsagerne. Derefter tager du torskerognen ud af dåsen, og skærer den i små stykker og kommer også den op i skålen. Endelig dræner du tunen fra vandet i dåsen og hælder også den i skålen, sammen med flødeosten eller eventuelt hytteosten hvis du vil skrue helt op for proteinerne.

Bland alle ingredienserne og rør dem sammen til en ensformig tunsalat og smag til med salt og peber.

Så kort fortalt: Skær alle ingredienserne fint ud og bland det hele sammen. Tunsalaten tager altså ingen tid at smække sammen og smager virkelig godt!

 

Tip til servering:

Denne tunsalat er super god til dig på farten, for den udgør nemt et måltid i sig selv, og er super mættende på grund af det høje proteinindhold. Hvis du er typen (som mig) der bare elsker brød, kan du servere tunsalaten med noget lækkert brød eller sammen med lidt pasta i madpakken. Du kan selvfølgelig også sagtens spise tunsalaten  præcis som den er, eller servere den på en bund af grønt salat som forret for gæster.

Tip:

Denne tunsalat er kanon god hvis du gerne vil have masser af proteiner, vitaminer og mineraler, sunde fedtstoffer og stort set ingen kalorier. Den er altså også rigtig god hvis du er i gang med en livsstilsændring eller eventuelt en kur som f.eks. LCHF kuren.

 

Velbekomme!

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.