Stegte kartofler med bønner – hurtig og nem restemad

Jeg ved det – de brasede kartofler har været på bloggen tidligere. Men det gør dem altså ikke mindre lækre! For det er simpelthen bare lækkert med brasede kartofler, og det er en af verdens bedste måder at få brugt en masse skønne rester. For en smule kartofler fra gårsdagens aftensmad, så er du allerede godt på vej.

For leden dag havde vi gæster, og der stod menuen på hakkebøffer med kartofler, grønne bønner og bearnaise. Og resterne blev derfor fremtryllet til den skønneste omgang brasede kartofler til dagen efter, som blev serveret med bøfferne og resten af bearnaisen. Og det var så lækkert!

Jeg er vildt med at prøve mig frem i køkkenet, og giver derfor ofte mine brasede kartofler en god omgang smag i form af krydderier. På den måde løfter man lige pludselig aftensmaden til helt nye højder, og så er rester altså slet ikke kedeligt!

Kongen af restemad: De brasede kartofler!

Denne variant, indeholder også bønner, for sådan nogle havde jeg også lige i overskud fra aftensmaden i går.. Og de fungerede fremragende sammen med kartofler. Men brug hvad du har: For brasede kartofler er kongen af restemad, og en fantastisk måde at få ryddet op på! Du kan bruge resten af de kogte grøntsager fra i går, eller en rest kød. Løg er altid godt i de brasede kartofler, men har du ingen, kan de godt undlades. Men ellers kan du stort set bruge lige præcis, det du har. Og hvem vil ikke gerne få ryddet op i køleskabet, være med til at stoppe spild af mad og samtidig få super lækker aftensmad på bordet?

Denne variant af de brasede kartofler var temmelig simpel, og indeholdet derfor ikke så mange ingredienser. Men det var kun fordi jeg ikke havde så meget i køleskabet. Men det er en af de skønne ting ved brasede kartofler, for du kan komme lige præcis de råvarer du har, på panden, og så bliver det lækkert. Du kan altså variere de brasede kartofler i det uendelige, og bruge lige de rester du har. Det kan eksempelvis være en rest steg, kylling, pølse, chorizo, skinke, hamburgerryg, lam eller noget helt andet. Og af grønt kan du bruge stort set alle faste grøntsager, såsom asparges, gulerødder (dog helst kogte), løg, forårsløg, peberfrugt, bønner, ærter, majs, eller noget helt andet. det er virkelig kun fantasien, og indholdet af dit køleskab, der sætter grænsen.

Til mine brasede kartofler brugte jeg: 

  • 200 gram kogte kartofler
  • 2 små, eller 1 stort løg
  • 1 håndfuld bønner
  • Salt og peber
  • Chiliflager
  • Et drys karry
  • Et drys paprika
  • Et drys allround krydderi
  • Et drys sukker
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

Start med at skære kartofler og bønner i mundrette stykker (og de andre råvarer, hvis du har sådan nogle). Skær løget i små stykker og brun dem af på panden i olien. Når løgene har fået en smule farve, tilsættes kartofler og bønner. Lad dem gerne få lidt farve og lidt stegeskorpe.

Når kartoflerne begynder at tage en smule farve, kan du gå i gang med krydringen af kartoflerne, og her kan du bare slå dig løs, alt efter humør og smagsløg. Krydderierne i ovenstående indgrediensliste, er dem jeg brugte, men det er helt op til dig og dine smagsløg. Jeg bruger altid en smule sukker, da det afrunder og samler smagene en smule. det kan måske virke lidt besynderlig i det salte køkken, men det giver virkelig en forskel i smagen, og får det hele til at fremstå mere afrundet og færdigt.

Krydr kartoflerne og smag til, til du rammer den ønskede smag.

 

Tip til servering:

Server med kød (såfremt du ikke allerede har kød i de brasede kartofler), eller kan du nøjes med et spejlæg. Du kan selvfølgelig også bare nyde de brasede kartofler præcis som de er. Eller med din yndlingssauce. Mulighederne er mange..

 

Velbekomme

 

1 Kommentar

  1. Klara7

    Co jutro robicie na obiad? Ja ugotuje rumfordzka wedlug starego przepisu. Jest przepyszna, poszukajcie sobie w goglu: zupa rumfordzka babci

    Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.