Vanvittigt lækker, sprød hvidkålssalat – med kun tre ingredienser!

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er altså god nok!

Opfinderen af denne skønne salat er min søde mor, og selvom den er vanvittig simpel, så smager den simpelthen intet mindre end skønt. Siden min mor lavede denne første gange, har vi lavet den rigtig meget, for den er simpelthen så super simpel, og smager bare så godt! Og samtidig tager den ingen tid at smække sammen. Salaten kan laves af de rester, som du alligevel næsten altid kan finde i dit køleskab: Lidt hvidkål (som man jo næsten altid har en rest af, for hvem bruger et helt hvidkålshoved på en gang?), et æble og en smule cremefraiche – aldrig har det været lettere at stoppe spild af mad.

Vi har også prøvet os frem med forskellige varianter; rødkål, spidskål eller grønkål og det var bestemt heller ikke dårligt! Så prøv dig frem, få brugt de sidste rester af kål, som du alligevel har liggende, og lav en lynhurtig og super lækker salat. Kål er en af mine favoritter i køkkenet: det er super mættende, billigt, indeholder uendelige muligheder og er spækket af vitaminer og sundhed, så hvis du endnu ikke er fan, er det på høje tid at blive det! 🙂 

Du skal kun bruge:

  • Et kvart hvidkålshoved
  • 2 æbler
  • Ca. 2 dl cremefraiche

Derudover:
En smule ristede nødder på toppen, f.eks. solsikkekerner eller græskarfrø.

Så nemt er det:

Det skønne  ved denne salat er, at du simpelthen stort set ingenting skal bruge, for at fremtrylle en af de lækreste salater! Og salaten fungerer både om sommeren som tilbehøret til de dejlige grill aftner, men lige så godt med de lidt mørkere vinterretter. Og den tager ingen tid at lave, så bare du et mandolinjern, så går det som en leg!

Find mandolinjerne frem og indstil den på 2-3 mm tykkelse. Hvis du ønsker en mere sprød salat kan du selvfølgelig også snitte kålen knap så fint. Riv hvidkålen på mandolinjernet og riv æblet på et almindeligt rivejern. Derefter vender du kål og æbler sammen med en smule cremefraiche. Og bum, du er færdig! 🙂

 

Tip:

Rist eventuelt en håndfuld kerner eller frø og drys dem på toppen, det bliver det bestemt ikke ringere af! 🙂 Hvis du godt kan lidt lidt tørret frugt på toppen, passer en håndfuld tørrede tranebær også eminent godt til denne lækre salat.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.