Sprøde rugbrødssnacks af de gamle rugbrødsrester

Disse lækre snacks, eller rugbrødschips, tager ingen tid at lave, men er samtidig vildt lækre. De er også et sundere alternativ og lette at imponere gæsterne med til en tapasaften eller hvas man mangler lidt snacks til weekenden.

rugbrødssnacks 1I weekenden havde vi gæster inviteret til brunch, og i den anledning blev der købt skiveskåret rugbrød hjem – i rigelige mængder. Det resulterede i, at brødskuffen nu er fuld af halvtørt brød, som er lidt kedeligt i længden. Derfor fik jeg en ide: Rugbrødssnacks. Jeg er nemlig ikke så godt til at smide mad ud, og prøver generelt at undgå al unødig Spild Af Mad.

De er super nemme at lave, og fungerer bedst jo tørrere brød man har (for jo tørrere brød, jo lettere er det at skære ud uden at det smuldrer). Som sagt så gjort.
Rugbrødssnacks kan laves af alle slags rugbrød. har man et helt brød man selv skærer ud, kan man skære det i så tynde skiver som muligt, og derefter ud i passende små stykker. Da jeg denne gang havde skiveskåret rugbrød, blev det lavet til stænger.

Ingredienserne er ret så overskuelige: rugbrødssnacks

  • En rest af tørt, daggammelt brød (jo tørrere jo bedre)
  • Lidt olie
  • Urtesalt (eller andet krydderi efter smag)

Sådan gør du:

Rugbrødet skæres ud så tyndt som muligt. Jeg tog en skive brød og skar den i tynde stænger. Stængerne skal helst være så tynde som muligt uden at brødet smuldrer og falder fra hinanden, derved får man de lækreste og sprødeste snackstænger.

Når al brødet er skåret ud i passende stykker, lægges de i et lag på en bageplade med bagepapir. Herefter dryppes de med en smule olie (jeg brugte sprayfedt fordi det er så let, men olie er mindst lige så godt) og overhældes med krydderi. Jeg brugte fint urtesalt i denne version, men har tidligere brugt groft urtesalt eller diverse andre krydderier. Kun fantasier sætter grænser, så finde den smag og det krydderi du bedst kan lide.

Når rugbrødssnacksene er krydrede sættes de i ovnen. Jeg bagte dem ved 150 grader i en varmluftsovn i ca. 30 minutter. Jeg brugte varmluft fordi jeg derved kunne have gang i flere plader på en gang.

Når snackene er sprøde, let brune og helt tørrede, tages de ud og sættes til afkøling.
Når de er helt afkølede pakkes de i en lufttæt beholder og kan gemmes i op til en måned.

 

Tip:

Server rugbrøds stavene med dip, som en let snack til drinken eller til en tapas aften.

 

4 Kommentarer

  1. Anonym

    Vil gerne have tilgang til jeres nyheder mm

    Svar
    1. rikkebolding93@gmail.com (Forfatter)

      Hej med dig.
      Det er jeg rigtig glad for at høre!
      PT har jeg ikke fået opstartet et nyhedsbrev endnu, men det er under udvikling. Derfor vil jeg meget gerne tilmelde dig, så du får en månedlig update så snart systemet er oppe og køre.

      Indtil videre er det lettest for dig at holde dig opdateret via min facebookside: http://www.facebook.com/RikkesRester/

      Svar
  2. Luke

    Kan man også lave dem med sukker og olie?

    Svar
    1. RikkesRester

      Ja det tror jeg da bestemt, eventuelt med sukker og kanel. Det tror jeg kunne være rigtig lækkert, jeg har dog ikke selv prøvet det endnu, men det tror jeg da at jeg skal prøve næste gang 🙂

      Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.