Små sprøde kokostoppe med syltet ingefær

Denne opskrift en en elsket klassiker i nye klæder. Lige fra jeg var helt lille, har jeg elsket kokostoppe, eller kokosmakroner, kært barn har mange navne. Her for nylig faldt jeg så over en variant med ingefær, og det klædte virkelig den lille lækkerbisken godt! Den meget søde og runde kokos går nemlig enormt godt i spænd med den friske og lidt syrlige ingefær. Derfor måtte jeg jo selvfølgelig også selv prøve mig frem med den variant.

Egentlig opstod min ide til kokostoppe i, at jeg havde næsten en hel pakke pasteuriserede æggeblommer stående i køleskabet, uden rigtigt noget at bruge dem til. Det var vist nogen vi havde købt, fordi min kæreste skulle prøve sig frem med en hjemmelavet aioli, og så blev de sidste æggehvider altså i overskud. Men det gør jo ingenting, det er sådan noget der inspirerer mig til at gå i køkkenet og eksperimentere lidt. For mad skal for alt i verden ikke gå til spilde! I hvert fald ikke hos mig. Jeg går nemlig ret meget op i at få brugt alle resterne og derved stoppe spild af mad. Man kan synes det er lidt tosset, men jeg synes bare det er spændende og sjovt 🙂

I hvert fald havde jeg nogle æggehvider tilovers, og fik pludselig lyst til at prøve noget nyt. Jeg havde aldrig prøvet at lave kokostoppe før, men det var super let, og de blev virkelig lækre, så det er helt sikkert ikke sidste gang!
Her kommer opskrift og fremgangsmåde:

Du skal bruge: img_0855

  • 50 gr smør
  • 250 gr kokosmel
  • 250 gr sukker
  • 1 tsk vanilliesukker
  • 4 æggehvider
  • 100 gram syltet ingefær, skåret i små stykker
  • Evt. 150 gr. mørk chokolade (til overtræk på bundene)

Sådan gør du:

Start med at lægge to stykker bagepapir på bageplader, så de er klar til at stille toppene på.
Smelt smørret ved svag varme i en tykbundet gryde. Når smørret er smeltet, tilsættes de øvrige ingredienser og massen røres godt sammen. Når massen har en ens konsistens og er rørt godt sammen, slukker du for varmen på komfuret. Selvom varmen er slukket, skal du helst lade gryden stå på den varme plade, da massen er lettest at arbejde med når den er lun.
Sæt kokostoppene på bagepapiret, ved at bruge to teskeer (det er nemlig både for varmt og for klistret at have fingrene i). Toppene skal helst ikke være større en ca. 2 teskefulde kokosmasse, for de er bare lækrest når de er små og sprøde.

Når bagepladerne er fulde, og der ikke er mere kokosmasse, bages kokostoppene i midten af ovnen.
Bag toppene i ca 12 minutter ved 200 grader, eller til de er gyldne.

Toppene er super lækre som de er, men bliver kun endnu bedre af at få overtrukket bundene med mørk chokolade. Hvis du vælger dette, skal toppene være helt afkølede, inden du dypper dem i chokoladen.

 

Tip: Hvis du ikke er til ingefær, smager toppene også skønt uden. Det er helt op til dig selv og dine smagsløg.

 

Velbekomme!

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.