Ramsløgpesto – en super nem og lækker forårsdelikatesse

Dejligste forårsbebyder

Endelig er foråret over os, og hvor har jeg glædet mig længe! Foråret er en fantastisk tid, dagene bliver længere, solen kommer frem og alle forårets herlige lækkerier begynder at titte frem. Den anden dag var jeg ude at gå, og faldt over en af forårets helt store darlings; ramsløget. Jeg fandt en hel masse på en skråning, og plukkede derfor en dejlig, stor buket. Derefter skyndte jeg mig hjem og lavede en ordnetlig portion ramsløgpesto. Hjemmelavet ramsløgpesto er fantastisk lækkert og super nemt at lave.

Ramsløgpesto – en alsidig darling:

En af de skønne ting ved pesto er, at du kan bruge den på massevis af forskellige måder. Og heldigvis gælder det også for den hjemmelavede ramsløgpesto. Du kan bruge pestoen til tapas, på brødet, i din sandwich, i en toast, på pizza, til at krydre din gryderet, kødsauce, marinade eller dressing eller til at vende i sin pastaret. Mulighederne er mange, så der er massevis af gode grunde til at forsøge sig med en omgang lækker, hjemmelavet ramsløgpesto.

Som sagt plukkede jeg en stor buket ramsløg, men valgte kun at lave pesto af cirka halvdelen af ramsløgene. Resten lagde jeg til tørre i vindueskarmen på et viskestykke. På den måde har jeg ramsløg til at krydre med i det næsten lange stykke tid. Og det gode er, at tørrede ramsløg jo har meget lang holdbarhed, og er nem at opbevare i krydderiskuffen. Derudover er tørrede ramsløg mindst lige så anvendelige som ramsløgpestoen er. Du kan bruge de tørrede ramsløg til at krydre dine gryderetter, til en tørmarinade, i dressinger, marinader, i pasta- og kartoffelsalater og meget meget mere. Muligheder er virkelig mange! Så hvis du er så heldig at finde ramsløg, så vær endelig ikke bange for at plukke nogle med hjem, for der er masser af muligheder til at få ramsløgene brugt på.

Du skal bruge: 

  • 20 blade ramsløg, friske og skyllede
  • 2 spsk cashew nødder
  • 1 dl groftrevet parmesan
  • Saften fra ½ citron
  • 3 spsk olivenolie (eller anden god olie)
  • Evt. salt og peber

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en minihakker og hak det hele til en lækker, cremet og ensartet pesto. Smag til med salt og peber og eventuelt en smule mere olie. Mængden af olie afhænger også lidt af hvor blød en pesto du ønsker.

Mere kræver det faktisk ikke – det er da nemt!

Tip:

Hvis du ikke har en minihakker, kan en stavblender også sagtens bruges til at røre ingredienserne sammen. Du kan også snildt bruge en helt almindelig blender.

Opbevaring:

Opbevar pestoen i køleskabet i en lufttæt beholder. Ramsløgpestoen kan holde sig i 4 – 5 dage.

Hvis du vælger at tørre nogle af dine ramsløg, ligesom jeg gjorde, kan de holde sig i op til et år i en tætlukket beholder. Bare sørg for at ramsløgene er fuldstændigt tørre før du kommer dem i en lukket beholder

 

 

 

Velbekomme!

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.