Pastasalat med krydderurter, bønner og gulerødder

Som de fleste måske efterhånden har opdaget, er jeg kæmpe fan af pasta. Som i kæmpe, kæmpe fan! Ikke nødvendigvis nogen bestemt type, eller i nogen bestemt forbindelse, jeg elsker bare pasta, i alle former, og i alle typer af retter. Når jeg spiser thai eller kinesisk, beder jeg også altid om at få nudler, frem for ris. Og hvis jeg er helt tom for ideer til menuen, ender det stort set altid i en eller anden form for pasta ret. Pastaen er min evige go-to ret, og pastaen har reddet mig et utal af gange, hvor inspirationen eller lå på et temmelig lille sted.

Pastasalat: Aftensmadens kamæleon

Selvom jeg ikke har nogen favorit ret med pasta, må jeg nok indrømme, at pastasalaten ligger mit hjerte temmelig nær. Det skyldes ikke rigtig andet, end at pastasalaten kan laves på tusindvis af måder, og med stort set lige de ingredienser du nu lige har ved hånden. Du kan altså virkelig tale om pastasalaten som en ret, der er god i kampen om at stoppe spild af mad, hvilket jo også ligger mit hjerte nær.

Normalt plejer jeg at lave pastasalat rørt sammen med cremefraiche, men i dag havde jeg lyst til at prøve noget nyt. Jeg havde samtidig en hel del forskellige krydderurter, og lidt grøntsager, og derfor blev det altså denne variant. Jeg havde ikke forsøgt mig med den før, men tro mig, det bliver ikke sidste jeg jeg laver den, for den var virkelig lækker! Jeg lavede den, fordi mine forældre kom forbi til aftensmad, og jeg skal love for at der blev spist op. Når jeg laver mad, plejer der altid at være rigeligt, for jeg hader når maden kun lige slår til. Jeg troede egentlig også at der var rigeligt denne gang, men det hele blev stort set spist op. Så de måtte også have været temmelig vilde med denne variant af pastasalat.

Du skal bruge: 

 • 200 gram pasta – gerne fuldkorn
 • 100 gram gulerødder
 • 100 gram eddamamebønner, frosne
 • 1 – 2 dl god olie – jeg brugte jordnøddeolie
 • 1 – 2 spsk balsamicoeddike
 • 1 lille, rød chili, frisk
 • ½ bundt purløg
 • ½ bundt dild
 • ½ bundt basilikum
 • Saften fra 1 lime
 • Salt og friskkværnet peber
 • Et lille drys sukker

Tip: Hvis du ikke har det helst store arsenal af friske krydderurter, kan man heldigvis købe små poser med friske, fintsnittede krydderurter fra frost i supermarkedet, og de fungerer så fint til denne pastasalat.

Sådan gør du:

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når den er færdigkogt hælder du vandet fra og lader pastaen køle af i et dørslag eller en si. Hælde derefter pastaen op i en stor skål.

Skyl gulerødderne og skær top og bund af. Flæk dem på langs og skær de halverede gulerødder ud i fine, tynde skiver og kom dem op til pastaen. Hæld eddamamebønnerne op i en lille skål og hæld kogende vand ud over dem, sammen med en smule salt. Lad dem stå et et par minutter og trække. Gentag eventuelt med en ny omgang kogende vand, hvis bønnerne kommer direkte fra fryseren. Hæld derefter bønnerne op til pastaen sammen med gulerodsstykkerne.

Skyl og finsnit purløg, dild, basilikum og den friske, røde chili. De skal helst alle være snittet meget fint, da det giver den fineste og mest ensartede smag til den færdige pastasalat. Kom de fintsnittede krydderurter i en lille skål og bland dem med olien, limesaften og balsamicoen. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt sukker. Rør det hele godt sammen og hæld dressingen over pastaen og rør det hele godt sammen.

Lad gerne pastasalaten stå tildækket i køleskabet og trække i minimum et par timer inden servering. På den måde får din pastasalat meget mere smag, og det hele bliver langt mere lækkert ved servering.

 

Servering:

Denne lækre pastasalat går fremragende sammen med grillmad, da den er meget sommerlig i smagen på grund af alle krydderurterne.

Pastasalaten er også super lækker med kylling, for en let og lækker aftensmad, der er super hurtig, men alligevel har en lidt anden smag, end den traditionelle. Du kan også sagtens servere pastasalaten til en god bøf, anden oksekød eller lam.

Pastasalaten er med andre ord temmelig alsidig, og kan derfor bruges til det meste. Og selvom der er chili i, bliver det på ingen måde overdøvende, og pastasalaten kan derfor serveres til alle.

Fordi der ikke er mælkeprodukter i, er pastasalaten også super god til de, som ikke kan tåle laktose.

 

 

Velbekomme!

 

 

 

 

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.