Pastafad med skinke og spicy tomatsovs

Nogle gange er der bare brug for noget aftensmad som er hurtigt, let og allerhelst super lækkert.

Den faste læser har nok lagt mærke til at jeg har en del favorit retter som indeholder rester, men denne her ligger klart i toppen af listen!

En af fordelele ved pastaretten er, at du kan bruge stort set lige præcis de ingredienser eller rester du har dit køkken. Du kan bruge skinke, hamburgerryg, kylling, kalvesteg, pølser, chorizo eller noget helt andet.
Du kan også skrue op eller ned på indholdet af grøntsager alt efter hvor sund du vil have den. Du kan bruge porrer, rød peber, champignon, løg, spinat, majs, ærter, bønner, broccoli, blomkål eller hvad du nu lige har tilovers.

I denne variant har jeg brugt forårsløg, da det lige var hvad jeg havde. Hvis du går efter den sundere variant, og gerne vil skære lidt ned på kulhydraterne, kan du halvere indholdet af pasta, og skrue op for indholdet af grøntsager. Eventuelt kan du også blande noget hytteost i æggemassen, det giver en mere cremet konsistens som er super lækker.
Hvis du derimod er ligeglad med kalorier, kan du lave “slyngel udgaven” med madlavningsfløde og revet ost i æggemassen. Så får du en super lækker og cremet pastaret.

Ingredienser:

Pastafad med skinke:

  • 400 gr. pasta, forkogt
  • 4 – 5 skiver kogt skinke eller hamburgerryg
  • 1 bundt forårsløg, skåret i skiver
  • 8 – 9 æg
  • 3 dl. mælk
  • 1 håndfuld rasp
  • Salt & peber

Sådan gør du:

Hvis du ikke har kogt pasta, så start med at koge pastaen efter anvisningen på pakken. Når pastaen er kogt hældes den i et smurt, ovnfast fad.
Skær skinke og forårsløg i mindre stykker og fordel den over pastaen.
Bland æg, mælk, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen. Hæld æggemassen over pastaen og de andre ingredienser i det ovnfaste fad og drys et lag rasp på toppen.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 40 minutter.

Tip:

Hvis du har en rest reven ost kan du drysse den på toppen i stedet for raspen og gratinere pastafadet de sidste 10 minutter af bagetiden.

Du kan også tilsætte 150 gr. reven ost til æggemassen før du hælder den over pastaen. Det giver en mere cremet konsistens og er kanon til osteelskeren 🙂 Du kan også tilsætte noget hytteost, det giver samme cremede og luftige konsistens, men er mindre kalorieholdigt 🙂

Tomatsovs:

  • 6 – 8 cherrytomater
  • 1 løg
  • Lidt olivenolie
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • Salt & peber
  • Et drys cayennepeber eller chiliflager
  • Oregano
  • Basilikum

Sådan gør du:

Start med at pille løget og hakke det fint. Skær cherrytomaterne i mindre stykker og hæld dem i en gryde med en smule olie sammen med det finthakkede løg. Varm løg og tomater ved svag varme til tomaterne er “smattede” lidt ud. Hæld de flåede, hakkede tomater i gryden og krydr med salt, peber oregano, basilikum og et drys cayennepeber eller chiliflager. Lad tomatsovsen simre, jo længere jo bedre. Jo længere du lader tomatsovsen simre, jo mere smag og sødme får du frem i sovsen, og jo bedre bliver det færdige resultat.

 

Velbekomme!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.