Vanvittig lækker morgenmadstrifli – med æblemos og græsk yoghurt

For nyligt lavede jeg en ordentlig omgang æblemos af havens første æbler, og det blev virkelig godt. I kan finde opskriften på hjemmelavet æblemos lige her.

Efter et par dage havde jeg ikke fået brugt æblemosen endnu, og der var ikke plads i fryseren. Samtidig havde jeg lyst til lidt lækkert til morgenmad, og så fik jeg en ide: trifli med æblemos.
Normalt bruger jeg oftest æblemos i en gammeldags æblekage, lagt sammen med rasp og toppet med flødeskum, og denne minder lidt om den lækre æblekage. Dog i en væsentlig sundere udgave! 🙂 Jeg lagde nemlig triflien sammen af æblemos og græsk yoghurt, så den blev mere morgenmads egnet. Samtidig lægger denne morgenmads-trifli en god bund og er en sund og nærende start på dagen.

IMG_0681

I virkeligheden er denne lækre trifli super let at lave. Bare du har noget æblemos, og en rest skyr, græsk yoghurt eller creme fraiche, så er du der næsten.

Start med at lægge skyr i bunden af et glas, derefter lidt æblemos, og sådan fortsætter du. Jeg toppede triflien med lidt hjemmelavet mysli, for at få lidt bid i. Du kan finde opskriften til min super sprøde, hjemmelavede ynglings mysli lige her. Jeg serverede triflien i høje glas, så man rigtig kunne se de fine lag.

Man kan også servere triflien som en mere kalorielet dessert, som selvforkælelse eller bare en lækker morgenmad.

 

God morgen – og velbekomme!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.