Mørke bananpandekager med havregryn, chokolade og kakao

En af mine yndlings snacks er bananpandekager! De er super nemme at lave og er en af de bedste måder at få brugt de sidste brune og overmodne bananer på. For bananer kan snildt bruges, selvom de er blevet brune og overmodne. For når de er overmodne, bliver de meget sødere end ellers, og er derfor en super god måde at søde kager og bagværk med. På den måde kan du bruge mindre tilsat sukker, og samtidig undgå madspild. What’s not to like?

Jeg laver altid bananpandekager med havregryn i stedet for hvedemel, for at få lidt flere fuldkorn ind i pandekagerne. Og da jeg ikke tilsætter sukker, men bruger overmodne bananer til at søde pandekagerne, virker pandekagerne jo næsten helt sunde. Eller…det kan jeg ihvertfald hurtigt overbevise mig selv om 🙂 Og bananpandekager er og bliver min yndlings måde at stoppe spild af mad på!

En grundopskrift, masser af muligheder:

Jeg har tidligere lavet pandekagerne i massevis af lækre varianter, eksempelvis i en lækker variant af bananpandekager med chokolade, som smagte præcist som banankage!

Eller i en skøn og sommerlig udgave med hyldeblomst.

Man kan selvfølgelig også sagtens lave bananpandekagerne præcis som de er, som verdens lækreste bananpandekager.

 

Jeg har lavet disse lækre pandekager massevis af gange, men denne gang fik pandekagedejen en ekstra omgang kakaopulver, så dejen fik en flot mærk farve og intens smag af chokolade. Grundopskriften er ens i alle opskrifterne på mine bananpandekager, men I får den alligevel igen:

Til disse chokolade-bananpandekager skal du bruge:

  • 3 æg
  • 5 dl. havregryn
  • 4 – 5 modne bananer
  • 2 – 2½ dl mælk
  • 3 – 4 spiseskefulde kakao
  • Evt. et par håndfulde finthakket, mørk chokolade
  • 1 teskefuld stødt kanel (kan udelades)
  • 1 knivspids fint salt
  • 2 teskefuld bagepulver
  • En smule flydende fedtstof til stegning

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne i en stor skål og blend det hele godt igennem med en stavblender til pandekagedejen er helt fin og ensartet. Lad dejen hvile i en halv times tid på køl. Det kan virke lidt fjollet, men det er meget lettere at stege pandekagerne, hvis dejen har fået lov til at hvile og samle sig lidt, før du steger pandekagerne. Specielt fordi pandekagerne laves uden hvedemel med udelukkende af blendede havregryn. Ellers kan pandekagerne let falde fra hinanden når du forsøger at vende dem på panden.

Sæt en pande på konfuret og varm den op så panden er gennemvarm. Kom en smule fedtstof på panden og hæld lidt af pandekagedejen på panden. Jeg kan godt lide at mine pandekager er små, men du kan lave dem i præcis den størrelse du har lyst. Men hvis du, som jeg, bedst kan lide små pandekager, kan du sagtens stege 3 – 4 pandekager på samme pande ad gangen. Så går det hele lidt hurtigere.

Steg pandekagerne 1 – 2 minutter på hver side, til de er stivnede og let gyldne på hver side. Når pandekageren er stegt færdigt, kan de lægges i en bunke på en stor tallerken eller i et indfast fad. Du kan sagtens holde pandekagerne lune under stanniol. På den måde kan du også lune pandekagerne i ovnen før servering.

 

Tip til servering:

Disse mørke bananpandekager med kakao smager super lækkert præcis som de er, men kan også snildt blive forvandlet til det lækreste mellemmåltid eller lækkerbisken til eftermiddagskaffen. Jeg serverede dem med et lag peanutbutter og dryssede små æbletern på toppen. Æblerne gav en skøn sødme til pandekagerne, og det tynde lag af peanutbutter gav det lækreste, cremede modspild til den mørke kakaosmag i pandekagerne.

 

Velbekomme
og rigtig god fornøjelse!

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.