Min mors lækre cremede blomkålssuppe

En af de bedste ting ved efteråret er, at nu hvor vejret er rigtig trist og koldt, er der intet bedre end dejlig varm og hjemmelavet suppe til aftensmad.

I sidste uge var jeg ramt af en rigtig influenzadag, hvor jeg rigtig frøs og ikke kunne noget som helst. Og når jeg har sådan nogle dage, er der intet jeg har mere lyst til end hjemmelavet suppe. Da jeg så lå og havde det rigtig skidt, var min mor så fantastisk sød at komme forbi med hjemmelavet blomkålssuppe, og hvor var det bare perfekt! Derfor tænkte jeg, at jeg ville lægge min mors opskrift på blomkålssuppe op, for den er virkelig værd at dele!
Blomkål er super lækker på så mange måde, men det her er nok måske endda en af mine favoritter. Lige nu kan man få de lækreste danske blomkål, som super nemt kan trylles om til den lækreste blomkålssuppe, som varmer fantastisk på de kolde dage, og er spækket med vitaminer. Blomkål er super lækkert, og kan nemt holde sig i flere uger i køleskabet. På den måde er det lettere at få dem brugt inden de bliver for gamle, og på den måde er du med til at stoppe spild af mad.

Blomkålssuppe er en gammel klassiker, men det gør den ikke mindre fantastisk, når kulden sætter ind, og du skal have fyldt vitamindepoterne op. Denne blomkålssuppe er cremet, som kun gør den ekstra lækker. Server din blomkålssuppe sammen med et lækkert brød til frokost, forret eller hovedret. Blomkålssuppen er super nem og hurtig at lave.

Herunder finder du opskriften på blomkålssuppe, som nemt kan ganges op til flere, og så kan du fryse den ned, hvis du har lavet en ekstra stor portion. Opskriften på blomkålssuppe er til fire personer.

Det skal du bruge til blomkålssuppe:img_0916

  • 1 blomkålshoved (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • 1 l hønsebouillon
  • 3-4 spsk. hvedemel
  • 1 dl fløde 9 %
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft
  •  ½ tsk reven muskatnød
  • ½ – 1 pose kødboller fra køl
  • Evt. lidt kørvel

Tilbehør: Et godt brød.

Sådan laver du blomkålssuppe

Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter, uden at de tager farve. Strø hvedemelet over, og rør det godt sammen med smørret. Hæld bouillon ved, tilsæt fløde, og lad blomkålen koge ved lav varme under låg i 15-20 minutter.
Hvis du ønsker din suppe mere cremet, kan du sagtens blende din blomkålssuppe, men den er også super lækker med de små blomkåls buketter i, så der samtidig er lidt struktur i suppen.
Hæld de frosne kødboller i suppen og sæt suppen til at koge og lad den varme godt igennem, og smag til med krydderier. Server suppen brandvarm med lidt godt brød til.
Eventuelt kan du servere lidt kørvel på toppen af din blomkålssuppe, det ser flot ud og giver en god smag.
Du kan også toppe den med lidt hjemmerørt pesto, eller bare kværne lidt friskkværnet sort peber på toppen.

 

Velbekomme og godt efterår!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.