Lækker, cremet lakselasagne med spinat

Vild med lasagne? Og har du brug for en ny variant som familien vil elske? 

Så har jeg lige præcis den næste opskrift du skal prøve! I denne lasagne er spinat og laks nemlig hovedingredienserne, som giver en lækker og cremet lasagne, som stadig er super sund og spækket af de gode omega 3 fedtsyrer fra laksen, og masser af jern og mineraler fra spinaten. Og så smager den virkelig lækkert!

Jeg har efterhånden lavet denne lasagne mange gange, og aldrig mødt nogen som ikke kunne lide den. Jeg har endda fået ros for retten af min far, som ellers hverken kan lide lasagne, spinat eller fisk. Men på denne måde blev han vild med det hele.

Følg opskriften – eller brug hvad du har

I min opskrift brugte jeg spinat, tomat, bechamelsauce, fersk laks og nogle lasagneplader, så retten må siges at være temmelig simpel at købe ind til. Dog er opskriften som altid aldrig mere fast, end at du kan variere retten og bruge hvad du har i køleskabet. Selvfølgelig kan du ikke skifte spinaten ud med iceberg salat, men en hvis variation er der plads til. F.eks. kan du bruge frisk spinat, frossen spinat, flødestuvet spinat eller endda fint snittet hvidkål eller spidskål (som dog skal blancheres først). Endelig kan du også bruge grønkål i en snæver vending, men så ville jeg nok justere fløde/mælke indholdet lidt op. På den måde kan du altså bruge næsten lige de ingredienser du allerede har i køleskabet eller i fryseren, og derved være med til at stoppe spild af mad og slippe for at kassere den lille rest af et eller andet, som du kunne have brugt.

Dog er det ikke kun grøntsagerne du kan variere, du kan også bruge en anden type fisk som f.eks. en fast hvid fisk som torsk, sej, kuller eller kulmule, alt efter hvad du lige har. Dog fungerer laks og spinat eminent godt sammen, så hvis du vil bruge laks, kan du altså både bruge fersk laks, varm eller koldt røget laks eller endda gravad laks hvis det lige er det du har lidt tilovers af. Eventuelt kan du også bruge lidt rejer i lasagnen såfremt du har lidt tilovers af dem.

Til min lasagne brugte jeg følgende:

  • 400 gr. laksefilet uden skind
  • 500 gr. frisk babyspinat
  • 2 løg
  • 1 tsk fintrevet muskatnød
  • 2 – 3 dl. mælk
  • Salt og peber
  • Ca. 12 lasagneplader
    – alt efter hvilket fad du bruger, og hvor høj du ønsker lasagnen.
  • 1 – 2 håndfulde rasp til gratinering

Hjemmelavet bechamelsauce:

  • 1 – 2 spsk. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl. mælk
  • ½ tsk. fintrevet muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du: 

Start med at skære laksen i mindre tern, uanset hvilken type laks du bruger. Find et andet skærebræt og skær tomaterne ud i mindre stykker. Du kan både bruge cherrytomater eller almindelige, de skal bare helst skæres ud i rimelig tynde både, da det givder det fineste og lækreste resultat.

Snit løget fint og kom dem i en pande med en smule fedtstof. Når løgene er blevet klare tilsættes den friske spinat. (Hvis du bruger frossen spinat skal du helst lige havde optøet det først, ellers tager dette step temmelig lang tid. Men hvis du ikke har frossen, optøet spinat, så hæld de frosne spinattern på panden med en smule mælk, så optør de også hurtigt.) Når spinaten er faldet en smule sammen, tilsættes ca. 2 – 3 dl. mælk, som småsimrer med spinaten og løgene. Krydr med slat, peber og muskatnød.

Mens spinaten småsimrer, laver du bechamelsaucen: 

Smelt smørret i en gryde ved middelhøj varme (det skal kun smelte, ikke blive brunt). Pisk melet i til at smørret er suget op. Hæld mælken i lidt af gangen under konstant omrøring indtil saucen er jævn og uden klumper og har den ønskedekonsistens. Småkog saucen ved svag varme i ca. 5 minutter og pisk jævnligt. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Nu er du så langt, at du kan gå i gang med at samle din lasagne:

Start med et lag spinat i bundet af et smut lasagnefad. Kom herefter et lag lasagneplader, et lag spinat, fordel en håndfuld tomatbåde over spinaten og slut med af fordele en tredjedel af laksen (og evt. rejer). Herefter et nyt lag lasagneplader og et lag bechamelsauce. Dernæst et nyt lag plader, spinat, tomat og fisk. Fortsæt således indtil du ikke har mere spinat. det er dog vigtigt at du gemmer så du har bechamelsauce nok til det øverste lag. Drys med rasp øverst så du får en sprød og lækker overflade.

Bag lasagnen i ca. 40 minutter ved 200 grader varmluft. 

 

Serveringstip: 

Server lasagnen med en grøn salat til og noget godt brød.

 

Tip: 

Hvis du hellere vil gratinere din lasagne med revet ost, kan du også sagtens gøre det. I så fald ville jeg bruge en mozzarella, enten revet eller bøffel mozzarella skåret i skiver.

 

Velbekomme!

 

 

1 Kommentar

  1. Pingback: Lækker og super simpel laksesalat med kun 4 ingredienser - Rikkes Rester

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.