Lækre, hjemmelavede snickers barer

Jeg elsker jul, og alt hvad den bringer med sig! Jeg er en af de typer, der kunne holde jul året rundt! Men det kan godt være at det ville være skidt i den sidste ende. For her i juletiden, bliver der ofte hygget lidt ekstra, med alverdens hjemmelavede lækkerier. Og hvorfor gå udenom alle de søde fristelser, for det er jo kun jul en gang om året. Og så ville det jo være synd, hvis man ikke nød den fuldt ud.

Egenetlig plejer jeg at være stor fortaler for, at julen skal være ligesom den altid har været. Men samtidig elsker jeg at prøve nye ting af. Og det var netop hvad jeg fik lyst til, da jeg faldt over en opskrift med disse lækre hjemmelavede snickers barer. Heldigvis er disse lækre små herligheder en hel del sundere end den originale udgave, og smager fuldstændig lige så godt!

Normalt plejer mine opskrifter her på bloggen at bestå at rester fra køleskabet, overskudsmad eller råvarer i sæson. Men disse hjemmelavede snickers er så nemme, simple og helt vildt lækre, at jeg simpelthen blev nødt til at dele den med jer! Derudover er dadler vel også lige så meget i sæson her i julen, som de er, resten af året, såøh..Mon ikke I vil bære over med mig? 🙂 Hvis du er vild med de normale snickers, så vil du garanteret også være vild med disse hjemmelavede. Prøv dem, tro mig, du vil ikke fortryde det.

Skønne hjemmelavede snickers med peanuts, dadler og peanutbutter:

Du skal bruge:

  • 150 – 170 gram friske dadler, uden sten (dem i papæsken)
  • 3 spiseske peanutbutter, smooth eller crunchy, alt efter hvad du bedst kan lide
  • 100 gram grofthakkede peanuts, gerne saltede.
  • Ca. 100 gram mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du:

Fjern stenene fra dadlerne og mos dem med en gaffel, en af gangen. Hvis du har en minihakker kan du også sagtens burgde den. Dadlerne skal helt moses helt ud, så massen bliver ensformig, lysere og en smule sej. Rør dadelmassen sammen med peanutbutter. Rør de grofthakkede peanuts i massen. Rør sammen til du har en ensformig masse. Form dine snickers til kugler eller små barer, alt efter hvad du bedst kan lide.

Smelt den mørke chokolade, enten over vandbad eller i mikroovnen og overtræk dine snickers i den smeltede chokolade.

Tip:

Dyp dine snickers i chokoladen og drys en smule finthakket peanuts på toppen. Du kan også lade chokoladen størkne og drysse med en smule kakaopulver eller guldstøv, alt efter humør og pyntelyst. Så prøv dig frem og find din favorit.

 

Velbekomme og rigtig god fornøjelse!

– Og rigtig glædelig jul

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.