Spicy tomatsuppe med masser af grøntsager

Denne skønne og spicy tomatsuppe er fuld af lækre grøntsager, og er skøn at varme sig på i denne kolde vintertid.

Nu hvor temperaturen er faldet gevaldigt, er der brug for en god varm suppe at varme sig på. Samtidig er det vigtigt med noget mad, som indeholder masser af grøntsager, så vitamindepoterne er godt fyldt op her i vinterkulden. Derfor fik jeg lyst til en god varm suppe med masser af grøntsager og lækre tomater. Samtidig gik der “ryd og i køleskabet” i den, og det resulterede i den lækreste suppe – og et ryddet køleskab. Stop spild af mad og den lækreste aftensmad, det er da win-win for alle! 🙂
Her har I opskriften:

Du skal bruge:

  • 2 løg
  • 1 – 2 pastinakker eller persillerødder
  • 1 – 2 fed hvidløg
  • 4 – 6 cherrytomater (eller 2-4 alm. tomater)
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • Frisk, rød chili, fintsnittet
  • ½ – 1 liter hønse bouillon
  • 1 – 2 dl. kokosmælk
  • En klat Buko pikantost (ca. 1 dl)
    (jeg havde en rest, og pikantosten giver en blød og cremet smag og konsistens til suppen)
  • Salt & peber
  • 2 tsk. paprika
  • Et drys basilikum

Evt. kødboller og  kogte suppehorn eller nudler

Sådan gør du:

Start med at skrælle og skære pastinak/persillerod, hvidløg og løg i mindre tern. Når de er klargjort, puttes de i en gryde, dækkes med vand og koges møre. Skær tomaterne i grove tern og kom i dem gryden med de andre grøntsager, sammen med de flåede, hakkede tomater og den finthakkede, røde chili.

Hæld hønse bouillonen over grøntsagerne og lad det koge lidt sammen. Efter et par minutter tilsættes pikantost og kokosmælk. (Du kan også bruge almindelig mælk eller fløde, men pikantosten og kokosmælken giver begge en lækker cremet smag og konsistens til suppen).

Lad det hele simre lidt og lad suppen samle sig lidt.
Smag til med salt, peber og andre krydderier.

Tip: Hvis du synes suppen mangler lidt ekstra, kan du eventuelt give den en bouillon terning, men prøv dig frem med krydderier først, for så ved du præcis hvad der er i. Langt de fleste bouillon terninger er alligevel også mest af alt salt og smagsforstærkere, og så er almindelige krydderier altså mere lækre 🙂

 

img_0947

Server suppen brandvarm, og gerne med lidt lækkert brød til.
Eventuelt kan du tage et par skiver daggammelt brød, dryppe med lidt olie og drys hvidløg, salt og peber over. Eller smøre brødet med en rest pesto og gratiner eventuelt med lidt ost. Det er super simpelt og smager himmelsk!

Du kan også sagtens spise suppen som den er, eller server den med brød croutoner eller reven ost på toppen.
Hvis du ønsker en mere fyldig suppe, så tilsæt nogle kødboller og nogle nudler eller suppehorn, så mætter suppen endnu mere.

 

Velbekomme!

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.