Klassisk broccolisalat med bacon, rødløg og solsikkekerner

Hvorfor dog lave om på klassikerne, der bare fungerer hver gang? Folk er tit vilde med nyfortolkninger og opdaterede opskrifter, men hvis klassikerne fungerer, så skal de ikke laves om, efter min mening. Og denne klassiske broccolisalat fungerer bare virkelig godt! Den har altid været en af mine favorit salater; Den er simpel, hurtig, nem at lave og kan bruges til det meste. Det, der tager længst tid, er egentlig at stege baconen.

Broccolisalaten er ofte at finde på diverse buffeter, og det er der nok bare en grund til. Den passer til stort set alle former for kød, og er i sig selv temmelig lækker, og giver derfor hurtigt en ekstra dimension til måltidet. Jeg er kæmpe fan at broccolisalaten, og har derfor også smagt broccolisalat i et hav af udgaver, men denne her er og bliver nu min favorit. Det er også denne opskrift min mor altid har lavet, hvilket måske også kan have noget med det at gøre.

Helt få ingredienser, så undgår du lettere madspild

En af fordelene ved denne lækre broccolisalat er, at den kan laves af meget få ingredienser. Når der kun skal meget få ingredienser til, slipper du for den helt store tur til indkøbscentret, hvilket altid er lækkert. Dernæst slipper du for at købe en masse forskellige ingredienser, som du kun skal bruge en lille smule af. Og netop disse råvarer, som du kun skal bruge en lille smule af, ender alt for ofte i skraldespanden. Måske kan de ikke kan holde sig, eller simpelthen bare fordi du ikke ved hvordan du skal få dem brugt.

Det er vanvittig ærgerligt med dette madspild, fordi råvaren blevet tilovers, eller fantasien måske er sluppet op, da du kom hjem fra supermarkedet. Men her er der selvfølgelig også hjælp at hente! For nyligt faldt jeg over et nyt tiltag på internettet, hvor du kan dele din overskudsmad, før den bliver dårlig og må kasseres. Tiltaget hedder DelDinMad, og er grundlæggende bare en hjemmeside, hvor du kan uploade din overskudsmad, så andre kan afhente den, og få glæde af den. Se meget mere på DelDinMads hjemmeside. Det er virkelig en god ide! Hjemmesiden er dog stadig i sin opstartsfase, så der er endnu ikke så mange råvarer derinde, men det kommer forhåbentlig, i takt med at folk hører om siden.

Jeg er vild med retter, der kan bruges i kampen om at stoppe spild af mad. Det kan bl.a. være retter som denne broccolisalat, hvor ingredienslisten er forholdsvis kort. Det kan også være retter, der kan laves udelukkende at de råvarer man i forvejen har derhjemme. Retter der kan laves i et utal af måder, så den kan laves, ud fra de råvarer man lige har for mange af. Det er næsten også udelukkende den måde jeg laver man på: Jeg kigger i skabe, skuffer og køleskab, ser hvad jeg har, og finder på retten derudfra.

Denne gang var jeg så heldig at have en broccoli liggende i grøntsagaskuffen, en pakke bacon i fryseren og lidt cremefraiche i køleskabet, og så var valget jo slet ikke så besværligt.

Du skal bruge:

  • 200 gram bacon i små tern
  • 1 broccolihoved, ca 800 gram
  • 1 rødløg
  • 1 ½ dl solsikkefrø
  • 1 ½ dl rosiner
  • 2 ½ dl creme fraiche
  • 1 dl miracle whip
  • Salt og peber
  • Evt. en smule balsamicoeddike

Sådan gør du:

Start med at skære baconen ud i små tern og steg den af. Enten i ovnen eller på panden, men vælder du at stege den i ovnen, kan du lave resten af salaten, mens baconen steger. Baconen skal have ca 10 – 12 minutter, eller til den er gyldenbrun og sprød. Når den er stegt færdigt, lader du den færdige bacon dryppe lidt af på køkkenrulle eller anden fedtsugende papir.

Skær broccolien ud i små buketter. Du kan også sagten tage den øverste del af stilken med, den er præcis lige så sund som buketterne, og så undgår du madspild. Du kan dog med fordel undlade den nederste del af broccolistilken, da den godt kan være en smule for hård og træg i det. Hæld broccolibukkerne og de fintsnittede stykker broccolistav op i en stor skål.

Pil, rens og snit rødløget i fine små stykker og kom dem op i skålen med broccoli, sammen med solsikkefrø og rosiner.

Rør cremefraiche og miracke whip sammen i en anden skål. Smag til med salt, peber og eventuelt en lille smule balsamicoeddike. Hæld dressingen over broccoliblandingen og rør godt sammen, så dressingen er jævnt fordelt.

Strø til sidst den sprødstegte bacon på toppen af salaten. Du kan også sagten blande baconen i salaten, men dette kan godt gøre den en smule blød i det, og det er ikke meningen. Det er lækrest med en sprød bacon, og det opnår du lettest, ved at strø den på toppen.

 

 

Server salaten umiddelbart efter den er klar, men er du under tidspres, kan den sagtens laves dagen før, så skal du bare vente med at drysse bacon på toppen til umiddelbart før servering.

 

 

Tip:

Har du et par æbler i overskud, kan du sagtens blande et par håndfulde æbletern  i broccolisalaten. Det giver en lidt mere frisk og sødlig broccolisalat, og smager super lækkert!

 

 

Velbekomme!

 

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.