Kartoffelpandekager med skinke, squash, cheddar og forårsløg

Den anden dag havde jeg gæster, og havde derfor lyst til at forsøge mig med noget nyt. Jeg har lavet grøntsagstoppe, broccoli toppe eller blomkålstoppe, og havde derfor lyst til at forsøgemig med en ny variant. Jeg har set flere varianter af kartoffelpandekager på internettet, og ville derfor gerne afprøve at lave en omgang selv.

Brug hvad du har og få ryddet op

Normalt behøver man vist ikke at komme alle disse ingredienser i sine kartoffelpandekager, men da jeg alligevel skulle i gang med at eksperimentere, kunne jeg lige så godt få brugt nogle af de ingredienser jeg havde i køleskabet. derudover er jeg stor fortaler for, at få så mange grøntsager “gemt” i din mad, som overhovedet muligt, for på den måde, at få så mange grøntsager som muligt ind i dine hovedmåltider, uden at det behøver at blive kedeligt og føles frelst. Derfor peppede jeg kartoffelpandekagerne op med lidt squash, forårsløg, lidt ost og en smule skinke. Både osten og skinken havde jeg i fryseren, som rester fra tidligere. Derfor kunne jeg lige så godt komme dem i pandekagerne, for så fik jeg ryddet lidt op samtidig. Oprydning af fryser, køleskab og stop spild af mad – alt på en gang, det er da en fordel, der er til at forstå 🙂

Som altid behøver man jo ikke at følge min opskrift slavisk. Brug hvad du har, og prøv dig frem. Hvis du f.eks. har noget broccoli, blomkål, spidskål eller andre lækre “faste” grøntsager, så kom gerne dem i pandekagerne. Du kan eventuelt også skære ned på kartoflerne, hvis du ikke har så mange af dem, eller hvis du gerne vil undgå nogle af kulhydraterne der findes i stivelsen i kartoflerne.

Til mine kartoffelpandekager brugte jeg følgende:

  • 200 gram kartofler
  • 1 squash
  • 1 lille bundt forårsløg
  • 150 gram kogt skinke eller hanburgerryg
    eller 1 pakke skinkestrimler
  • 150 gram revet cheddar
  • 2 – 3 store æg
  • 1 – 2 dl rasp, gerne hjemmelavet
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • En smule rosmarin, finthakket
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

Start med at rense alle grøntsagerne, skrælle kartoflerne og fjerne det yderste lag af forårsløgene.

Riv kartoflerne fint på den grove side af en rivejern. Læg kartoffelstrimlerne i en bunke på et klæde og drys med en smule salt. Lad kartoffelstrimlerne trække i en halv times tid. I denne tid vil salten trække væden ud af kartoffelstrimlerne, hvilket vil give mere sprøde og lækre kartoffelpandekager. Riv squashen, læg den i en andet klæde og drys med en smule salt og lad også dem trække i en halv times tid.

Efter en halv times tide, samler du klædet om kartoffelstrimlerne og squashen og presser så meget væde ud som overhovedet muligt. Hæld kartoffelstrimlerne over i en stor skål sammen med den revne squash.

Snit forårsløget fint og kom også den op i skålen. Hæld skinke, cheddar, æg og rasp op i skålen og rør det hele godt sammen, til du har en sammenhængende og ensformig masse.

Drys en smule salt, friskkværnet peber og frisk timian, fintsnittet over massen, og rør krydderierne sammen med blandingen.

Form små pandekager af omkring 1 stor skefuld af kartoffelmassen og steg dem på en varm pande i en smule olie. Pres dem gerne fine

og flade på panden, på den måde bliver de mere

ensformige, sprøde og lækre, og resultatet bliver bare bedre.

Lad kartoffelpandekagerne stege i et par minutter på hver side, eller til de er fine og lysebrune på hver side. Når pandekagerne er stegt på panden, ligger du dem på en bagepladen med bagepapir.

Bag kartoffelpandekagerne i ovnen i 15 – 20 minutter ved 150 grader varmluft. Vend pandekagerne halvvejs, så de bliver jævnt bagt på hver side.

 

 

Tip til servering:

Af denne opskrift får du en del kartoffelpandekager, men de kan sagtens fryses ned, hvis du ikke kan spise dem allesammen med det samme. De kan dog også holde sig i køleskabet i et par dage.

Du kan sagtens bruge kartoffelpandekagerne som tilbehøret til kødet til sin aftensmad. De fungerer super fint som tilbehør til en steg eller bøf, og er bare en smule mere spændende, end de almindelige kogte kartofler.

Du kan også sagtens bruge kartoffelpandekagerne som alternativ til brødet i din sandwich, det er super lækkert!
Forleden dag lavede jeg en sandwich af kartoffelpandekagerne og lagde dem sammen med lidt lækkert pålæg, en smule cream cheese, lidt spinat og en halv avokado. Det var super lækkert, og en super fin måde at pifte madpakken lidt op på.

 

 

Velbekomme
og rigtig god fornøjelse!

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.