Hurtig, nem og super lækker kartoffel-porre suppe med bacon

Kartoffelsuppen har altid været en af mine klare favoritter; den er cremet, smager skønt og både mætter og varmer godt – what’s not to like? Derfor har jeg prøvet mig med min egen variant, og den er super simpel, hurtig og lave og smager kanon godt. Derudover kræver den ikke ret mange ingredienser og kan derfor stort set laves ud af det man allerede har derhjemme. Faktisk kan du bruge lige de grøntsager du her derhjemme, så den kan også være super madspilds venlig: stop spild af mad – yay! Suppen fungerer også super godt med andre rodfrugter som f.eks. persillerod.

Ingredienser: 

  • 500 gr. kartofler
  • 1 stort løg
  • Ca. 3 dl. mælk
  • 1 bundt porre
  • ½ liter bouillon
  • En klat pikant ost – brug hvad du har af smøreoste.
    Hvis du ikke har noget, så spring det over, det kan godt undlades
  • Salt & peber

Til servering:

  • Bacon
  • Godt brød

Sådan gør du:

Start med at skrælle og koge kartoflerne sammen med løget i mindre stykker. Når de er kogt hælder du vandet i en skål – det kan bruges til at fortynde suppen, hvis den er blevet lidt for tyk. Hæld mælk og den halve liter bouillon over kartoflerne og løget og blend det hele til en cremet suppe. Hvis den er for tyk tilsættes en smule af kartoffelvandet. Bland pikant (eller anden smøreost) i suppen og lad den simre i et par minutter over svag varme. Smag til med salt og peber.

Skær porrerne i tynde runge og blancher dem i kogende vand i et par minutter. Hæld de blancherede porrer i suppen inden servering.

Drys suppen med sprødstegt bacon ved servering og spis masser af godt brød til.

 

Tip:

Blend din egen urte-olie til denne suppe.
Blend friske urter, som f.eks. persille og basilikum, med en god olivenolie og dryp over suppen ved servering. Det ser super flot ud og smager skønt!

 

 

Velbekomme!

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.