Hjemmelavet skinkesalat – af en rest skinke fra aftensmaden i går

En af mine helt klare frokostfavoritter er den klassiske skinkesalat. Dog er det med denne ret, som med alt muligt andet: det er bare mere lækkert, når det er hjemmelavet! Og det skønne ved skinkesalaten er, at det virkelig ingen tid tager, i forhold til hvor godt det smager!

Jeg er rigtig glad for en lækker omgang flødekartofler med skinke eller hamburgerryg til aftensmad, men det giver stort set altid en kvart hamburgerryg i overskud. Men det er ikke længere et problem, for nu er jeg begyndt at bruge denne rest, til den lækreste frokost klassiker: Skinkesalaten! Og du kan altså både bruge skinke eller hamburgerryg, det gør ingen forskel.

Det vigtige er bare at få brugt resterne på en god måde, så du slipper for at smide resterne ud. For når du bruger dine rester, er du også med til at stoppe spild af mad – og når det er så let som her, er det næsten dumt at lade være! 🙂

 

Ingredienslisten er virkelig overskuelig:

Du skal bruge:

  • 3 – 4 skiver kogt skinke eller hamburgerryg
    (du kan selvfølgelig sagtens bruge mere, hvis du har en større rest tilovers)
  • 1 lille løg
  • ½ – 1 dl mayonnaise, alt efter hvor blød og våd du kan lide din skinkesalat
  • En smule peber

Derudover:

  • En kødhakker – så går det hele en del lettere.

Sådan gør du:

Start med at pille og skære løget i kvarte. Skær ligeledes skinken eller hamburgerryggen i stykker, så den passer til kødhakkeren.

Så starter du bare: Kør skinke/hamburgerryg og løget igennem kødhakkeren. Du må gerne skifte lidt, så løg og skinke blandes lidt i processen. Når det hele er kørt gennem kødhakkeren, rører du blandingen godt sammen med mayonnaisen og smager det til med en smule peber.

Det var faktisk det.

 

Serveringstip:

Skinkesalaten kan serveres på en helt almindelig rugbrødsmad, men skal det være lidt festligere, så læg et salatblad under skinkeslaten, og skær et par skiver agurk eller rød peber og kom på toppen, med en smule purløg. En lille smule pynt tager smørrebrødet til helt nye højder, og pludselig smager det hele lidt mere af sol og sommer.

 

Velbekomme!

 

1 Kommentar

  1. Bablofil

    Thanks, great article.

    Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.