Hjemmelavet hønsesalat

I weekenden havde vi huset fuldt af gæster, da min søster blev færdig med sin kandidatgrad. Derfor havde vi kræset lidt ekstra for aftensmaden, og menuen stod på forskellige lækkerier. Jeg har tidligere lagt opskrifter op på waldorfsalaten vi fik som tilbehør til hovedretten; bestående af rådyrkølle, ligesom jeg også har lagt opskrifter op på desserten, som bestod af hjemmelavet daimis med bærsauce med hyldeblomst. Derfor må det nu være tid til at lægge forretten op – selvom det er i den helt forkerte rækkefølge, men jeg håber I kan bære over med mig 🙂

Her får I i hvert fald tredje og sidste del af fredagens menu: Forretten, som bestod af hjemmelavet hønsesalat med bacon, asparges og champignoner. Og jo, det var rigtig godt!

Ofte kan hønsesalaten godt være en lidt fed affære, da dressingen tit udelukkende er lavet af mayonnaise. Derfor har jeg byttet størstedelen af mayonnaisen ud med en cremefraiche 18 %, og så kun spædet dressingen op med mayonnaise for at få den helt rigtige cremede konsistens. Man kan selvfølgelig også vælge en helt mager cremefraiche, men så kan dressingen godt blive meget vandet, og ikke så cremet og lækker, som en hønsesalat gerne skal være.

 

Hønsesalat:IMG_0575

  • 4 kogte kyllingebryster
    – Man kan også sagtens bruge en hel kylling, eller andre stykker af kylling, men jeg havde lige en pakke kyllingebryster i fryseren)
  • 1 pakke friske champignon
  • 1 dåse asparges i stykker
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 500 gr. cremefraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1-2 tsk karry
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at skære kyllingen ud i små tern, og champignonerne ud i tynde skiver. Steg baconen så den bliver sprød og lækker, og skær også denne ud i små stykker. Hæld vandet fra aspargesene. Så er alle ingredienserne klar til at blive vendt i dressingen.
Dressingen røres af cremefraichen og mayonnaisen. Herefter røres kylling, asparges, champignon og bacon i dressingen. Til sidst smager du det hele til med karry, salt og peber.

 

Tip til servering:

Vi serverede hønsesalaten på en skive af ananas, med bacon på toppen og lidt lækkert hjemmebagt brød til.
Da der var lidt tilovers, spise jeg det dagen efter til frokost på ristet brød.

 

En ret – masser af muligheder:

Hønsesalaten er jo efterhånden en ret, som mere eller mindre har opnået kultstatus på det danske frokostbord, og hvor er det fortjent! Jeg synes det er så vanvittig lækkert med en god omgang hjemmelavet hønsesalat, og den passer til enhver lejlighed.
Man kan smøre salaten i en sandwich og tage den med på udflugt, i picnickurven eller som madpakke på jobbet.
Du kan også servere den på det store, kolde frokostbord, til påskefrokosten, julefrokosten eller som forret.
Hvis man vælger at servere hønsesalaten som forret, er der også flere muligheder: man kan servere den på en ring af ananas (det har mange forsamlingshuse valgt at gøre siden 80’erne, men det fungerer altså stadig!), men du kan også vælge den mere moderne udgave og servere hønsesalaten i en croissant, eller et lækkert stykke ristet brød.
Selvfølgelig kan du også servere den som den er, i en skål på en bund af grøn salat, med friskbagt brød til. Der er masser af muligheder!

 

Velbekomme!

1 Kommentar

  1. Pingback: Frugtsauce med hyldeblomst - perfekt til isdesserten - Rikkes Rester

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.