Hjemmelavet æblemos

For nyligt var jeg så heldig at have en masse æbler tilovers, som selvfølgelig ikke skulle gå til spilde. Derfor tænkte jeg på en af mine yngligs-æble-desserter fra da jeg var lille; nemlig den gammeldags æblekage, som kun er helt perfekt når den er lavet med hjemmelavet æblemos. Min mor har altid været fantastisk til den hjemmelavede æblemos, så nu ville jeg prøve om jeg også kunne finde ud af det.
Jeg har tidligere blogget om hvordan du opbevarer dine æbler, så de holder længst muligt. Men hvis du alligevel ikke kan nå at få brugt æblerne, er æblemos – eller æblegrød, kært barn har mange navne – en fantastisk mulighed. Æblemos er nemlig super simpelt at lave, virkelig lækkert, og så slipper du for at smide æblerne ud. Derved er du også med til at stoppe spild af mad, win-win for alle 🙂 Når du kogt æblerne til mos kan du samtidig fryse mosen ned, så holder den også meget længere.

Du skal bruge: IMG_0645

  • 6-8 æbler (eller dem du nu lige har)
  • 5 dl. vand
  • 1 dl. sukker
  • Kornene fra 1 vanillestang

Æblerne vaskes, skrælles og skæres i mindre stykker. Æblestykkerne hældes i en gryde med vandet. Skrab kornene ud af vanillestangen og gnid det sammen med lidt af sukkeret. Vanillesukkeret og de tomme vanillestænger hældes over æblerne sammen med resten af sukkeret. Sæt det hele over svag varme og lad det hele småkoge, indtil æblestykkerne er møde og bløde, og gerne lidt mosede i det. Hvis æblerne ikke kan blive udkogte, kan man sagtens blende mosen lidt med en stavblender, så konsistensen bliver mere cremet, og knap så klumpet.

Server æblemosen med mælk eller fløde, i en gammeldags æblekage (lagt sammen med rasp/knuste makroner og toppet med flødeskum), til morgenmad som topping til din skyr eller lignende. Kun fantasien sætter grænser.

1 Kommentar

  1. Pingback: Vanvittig lækker morgenmadstrifli - med æblemos og græsk yoghurt - Rikkes Rester

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.