Hjemmelavede nuggets, super simpelt og lækkert.

Okay indrømmet, der er meget meget lidt reste-mad over disse lækre nuggets… Men jeg har længe haft lyst til at afprøve opskriften, og så havde jeg pludselig en pakke kylling tilovers, og så skulle det jo prøves.

Den pakke kylling jeg havde, var en pakke marinerede kyllingebryster, og det fungerede super fint. Dette gjorde nemlig, at jeg faktisk kun panerede dem, og derefter stegte dem. Jeg slap for at krydre paneringen. Men hvis man har helt almindelige kyllingebryster, kan man altså bare tilsætte en smule krydderi i paneringen, det gør ikke den store forskel.

Hjemmelavet smager bare bedre

Disse hjemmelavede kyllinge nuggets smager simpelthen så lækkert, og forsvandt derfor også ret hurtigt igen. Men det skyldes også, at det er fantastisk lette at have med i madpakken, snuppe som en snack, eller bruge som kødet til sin aftensmad eller frokost. Du kunne endda også sagtens have dem med på en picnic eller stille dem på brunchbordet. Disse nuggets er nemlig super nemme at lave, og tager ikke meget længere end tid, end selve stegetiden, og så er de simpelthen så meget sundere end dem fra McDonald’s, og smager faktisk præcis lige så godt. Men til sammenligning, ved du præcis hvad der er i denne, hjemmelavede type; nemlig udelukkende kylling. Intet ondt ord om en af verdens største fastfood kæder, men i den hjemmelavede variant, ved man præcis hvad der er i, da man jo selv har lavet dem 🙂

Du skal bruge: 

  • 500 gram kyllingekød uden ben – gerne brystfilet eller de små inderfiletter
  • 1 tsk salt
  • Et drys peber
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk løgpulver
  • 2 æg, sammenpiskede
  • 200 gram mel – fuldkorns- eller hvedemel, det er underordnet
  • 300 gram rasp, gerne hjemmelavet, se her hvordan
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

Skær kyllingebryserne (eller inderfiletterne) ud i passende mundrettet stykker.

Pisk æggene godt sammen i en skål. Bland mel, salt, peber, paprika og løgpulver sammen med melet i en anden skål. Hæld raspen i en tredje skål. Nu er du klar til den store paneringsomgang:

Tag hvert stykke kylling og vend først i mel, derefter æg og til sidst i raspen.

Når du har gjort dette ved alle kyllingestykkerne, steger du dem alle i olien på en varm pande i ca 1-2 minutter på hver side, eller til de er gyldne.

Server dem med din yndlingsdip som f.eks en hjemmerørt hummus, en urtedressing eller med lidt ketchup.

Lettere kan det da snart ikke være, og de smager vanvittigt godt.

 

Tip:

Som nævnt får disse lækre hjemmelavede nugget temmmelig hurtigt ben at gå på, men de kan altså også bruges til det hele: På madpakken, til frokost, i en salat, til picnicen, på brunchbordet eller som en let og børnevenlig aftensmad. Der er næsten ingen grænser, og de er langt sundere end varianten fra køledisken eller fastfood restauranterne.

 

Her fik jeg nogle nuggets med lidt frisk salat, en smule god ost og lidt brød, og det var super lækkert.

 

 

 

Velbekomme!

 

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.