Hjemmelavet konfekt: Lav de sprødeste chokoladetoppe med cornflakes og nødder

Endelig er julen over os, og det betyder en ting: Hjemmelavet konfekt!

– og det behøver langt fra være besværligt, voldsomt tidskrævende eller smage af marcipan og nougat – selvom det nu ellers heller ikke er dårligt 🙂

Disse cornflakes toppe er super lette at lave og tager ingen tid. Derudover kræver toppene ikke ret mange ingredienser, og de fleste af dem kan endda findes i køkkenskabet i langt de fleste køkkener. Du kan som altid bruge de ingredienser du har derhjemme, og tilpasse opskriften alt efter dit humør og dine smagsløg. Samtidig kan du få ryddet lidt op i køkkenskabene, så du undgår madspild og får de skønneste hjemmelavede lækkerier. Aldrig har det været så lækkert at være med til at stoppe spild af mad!

Til mine chokoladetoppe brugte jeg: img_1027

  • Ca. 50 gr. cornflakes
  • 50 gr. finthakkede mandler
    (eller andre nødder fx. hasselnødder)
  • 50 gr. rosiner
  • 1 – 2 tsk. kandiseret orangeskal
    (almindelig reven appelsinskal kan også bruges)
  • 100 – 150 gr. mørk chokolade

Yderligere:

  • Små forme af papir eller aluminium.

Sådan gør du:

Start med at smelte den mørke chokolade over et vandbad. Chokoladen skal helst smeltes i en temmelig stor skål, da det kræver noget arbejdsplads at vende alle ingredienserne i chokoladen – og hvis skålen er for lille bliver der et værre griseri i køkkenet 🙂

Mens chokoladen smelter over vandbad, kan du veje alle ingredienserne af og komme det hele i en skål, men gem en smule af de hakkede nødder til at drysse på toppen.
Når chokoladen er smeltet, hældes de resterende ingredienser op i skålen, og det hele røres rundt til det er blandet grundigt og chokoladen dækker alle ingredienserne.

Når det hele er rørt godt sammen, sætter du de små forme af papir eller aluminium ud på en bageplade med bagepapir (for så slipper du for chokoladedryp på dine bageplader). Fyld cornflakes-chokoladeblandingen i de små forme med to teskeer, og drys de hakkede nødder på toppen.
Stil toppene et køligt sted og lad dem tørre natten over. Gem toppene i en lufttæt beholder, og helst køligt. Men pas på, for de er stærkt vanedannende, og holder derfor nok ikke så længe 🙂

 

God appetit – og rigtig glædelig jul! 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.