Grønne ‘scrambled eggs’ med spinat og parmesan

Jeg elsker mine fridage, for mine fridage er de dage, hvor jeg har allerbedst tid og derfor også gerne gør lidt mere ud af madlavningen. Det kan være alt muligt, men langt de fleste af mine opskrifter her på bloggen bliver lavet på dage hvor jeg har fri fra arbejde. Det skyldes nok primært, at når jeg har fri, har jeg langt bedre tid til at gå og hygge mig i køkkenet. For så snart jeg træder ud i mit køkken, griber tingene næsten altid om sig, og tiden flyver bare afsted.

Det er ikke fordi jeg er langsom, for det er jeg virkelig ikke! Men til gengæld elsker jeg bare virkelig at lave mad! Og så flyver tiden bare afsted, mens jeg bager og kokkererer. Og det er netop disse timer, der genoplader mine batterier efter en lang hård uge. For timerne i mit køkken er ikke kun som terapi for mit hoved, men det er også en måde at være god ved mig selv på, fordi jeg altid kræser lidt ekstra for maden. Men også bare fordi jeg simpelthen bliver i så ufattelig godt humør af at lave mad.

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid

Det er nok en af de mest kendte citater i verdenshistorien, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Om det er sandt, det ved jeg ikke. Men mine dage starter bare bedst, hvis jeg har fået en ordentlig morgenmad. Og hvis jeg har haft godt tid til at gøre lidt ekstra ud af den, så er dagen startet på allerbedste vis. Derfor starter mange af mine fridage, med lidt ekstra lækkert til morgenmad, som jeg ikke har tid til på de dage hvor jeg skal på arbejde.

I morges, var en af disse morgener, og derfor skulle der selvfølgelig også gøres lidt ekstra ud af det. Jeg kan spise mange forskellige ting til morgenmad, men har en stor forkærlighed for æg, i stort set alle afskygninger. Og samtidig havde jeg en del æg i huset, og fik derfor lyst til at få brugt nogle af dem. En af mine yndlingsmåder at tilberede æg på, er ved at lave scrambled eggs – er skramlede æg som nogle kalder dem. Simpelthen fordi det er verdens letteste og hurtigste måde at tilberede æg på. Og de kan laves på massevis af måder, alt efter hvad dit køleskab indeholder.

I denne udgave brugte jeg spinat, for at få lidt grønt ind i retten, men også fordi jeg havde lidt spinat, jeg alligevel skulle have brugt. Scrambled eggs kan nemlig sagtens være en reste-venlig ret, og en super lækker måde at være med til at stoppe spild af mad. Når man laver mad, med fokus på at undgå madspild, samtidig med at lave super lækre retter, får man stort set aldrig to retter, der er helt ens. Men det er jo også en del af charmen ved det 🙂

Du skal bruge: 

  • 4 æg
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • En smule mælk
  • 50 gr. finrevet parmesanost
  • Friskkværnet peber
  • Evt. en smule chili, knust eller i flager
  • Olie til stegning

Sådan gør du:

Start med at skylle spinaten. Kom den i en blender eller minihakker med æg og mælk og blend det hele. Hvis du ikke har en blender eller minihakker kan du også sagtens bare snitte spinaten fint. Æggemassen får bare en langt flottere grøn farve hvis det hele blendes i en minihakker eller blender.

Kom parmesanosten i sammen med mælk og rør rundt.

Kom olien på en pande og varm den godt op. Når panden er gennemvarm, hældes æggemassen på. Krydr med friskkværnet peber og eventuelt en smule chili.

Rør rundt i æggemassen med en paletkniv. Så snart æggemassen er ved at blive fast, og der ikke er mere af æggemassen der er flydende, tages æggene af og serveres.

Server med godt brød til og eventuelt en smule kylling, skinke eller anden pålæg og eventuelt et par champignoner, skåret i skiver og ristet på panden.

 

Velbekomme og rigtig god dag!

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.