Lækker couscous salat med grøntsager

Nu hvor sommervejret er over os, er der brug for lidt lækker sommermad, som kan lavet på et øjeblik, så man går glip af så lidt solskin som mulig.
Couscous salaten er let og lækker, og super nem at lave, samtidig med at couscous er sundere end både pasta og hvide ris.
Man kan variere salaten i det uendelige, alt efter smag og humør, hvilket gør retten enorm madspilds-venlig. Når jeg laver couscous, bruger jeg det ofte som eneste tilbehør til kød, da couscous sagtens kan sættes i stedet for pasta eller ris, og samtidig kan indeholde masser af grøntsager – det afgør man jo selv.

Couscous salaten kan laves af næsten alle grøntsager og kan derfor tilpasses præcis de grøntsager du har i dit køleskab. Der kan også både justeres op og ned på grøntsagsindholdet, og hvis grøntsagsskuffen er gabende tom, kan man også sagtens supplere med optøede ærter, majs eller edamame bønner fra frost. Kun fantasien sætter grænser.IMG_0262

I denne udgave brugte jeg følgende ingredienser:

  • 200 gr. couscous
  • 1 bundt asparges
  • 2 stk. røde snackpebre, snittet i små tern
  • 1/2 agurk, skåret i tern
  • 1-2 fed hvidløg (afhængig af størrelse og ens begejstring for hvidløg)
  • 1/2 glas soltørrede tomater i olie
  • Lidt olie (jeg brugte det fra de soltørrede tomater)
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Couscous hældes op i en skål og kogende vand hældes over. Couscousen skal være dækket af ca. 1/2 cm kogt vand.
Når couscousen har opsuget al vandet, røres der rundt så den bliver løs og kan afkøle. Mens den afkøler kan man snitte grøntsagerne til.

Grøntsagerne snittes og skæres til. Jeg skærer det ofte ret fint, så det hele bliver mundret og lækkert.
Når couscousen er afkølet krydres der med salt og peber og et lille skvæt olie røres i.
Derefter vendes alle grøntsagerne i, og retten er klar til servering.

 

Mulighederne er uendelige:

Som sagt kan denne couscous salat varieres i det uendelige alt efter hvilke grøntsager man har i køleskabet, eller hvilke der er i sæson. Fx er det også rigtig lækkert med gulerødder i små tern som giver en lækker sprødhed. Kun fantasien sætter grænser.

Couscous salaten går godt i spænd med langt de fleste typer af kød, og kan varieres i det uendelige.
Jeg serverede den til grillet kylling med en let hvidvin i glassene. Så er det sommer!

Velbekomme.kylling og couscous

 

Opbevaring:

Couscous salaten kan gemmes i køleskabet og spises i et par dage efter, og er derved super madspildsvenlig. Du kan se mere inspiration til at mindske madspildet i hverdagen her.

 

Andre grøntsager der også er gode i couscous:

  • Forårsløg
  • Gulerødder, snittet fint
  • Edamame bønner
  • Ærter eller majs
  • Cherrytomater, skåret i halve
  • Broccoli i små buketter
  • Avocado

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.