Blomkåls-cheese-toppe med spinat og cheddar – en ny og lækker variant

Jeg elsker blomkål. Det er virkelig en af de grøntsager, der kan bruges på en million måder. Da blomkål ikke smager af ret meget i sig selv, kan blomkålen bruges til alt muligt lækkert, så den kommer til at smage skøn og ligefrem helt syndig, selvom hovedbastanden stadig er en grøntsag. Det er da vidunderligt: Blomkål kan f.eks. bruges som erstatning for ris, som pizzabund eller som her, i disse lækre blomkålstoppe.

Brug hvad du har og prøv dig frem

Jeg har tidligere lavet disse lækre toppe, både med broccoli (se opskriften her) eller med gulerødder, hvidkål og selleri (se opskriften her), og nu har jeg forsøgt mig med en ny variant med blomkål og spinat, og det var præcis lige så lækkert som de andre varianter!

Man kan også sagtens lave en mere enkel udgave, og kun bruge blomkål, æg, rasp og ost, men jeg havde lige lidt spinat og nogle forårsløg tilovers, så dem kunne jeg jo lige ås godt få brugt. Så fik jeg ryddet op i køleskabet og var med til at stoppe spild af mad samtidig, og det er jo lige efter min fløjte 🙂

Du skal bruge: 

  • 500 gram blomkål, rå
  • 100 gram spinat
  • 2 forårsløg
  • 4 små æg
  • 2 dl rasp, gerne hjemmelavet, se her hvordan
  • 250 gram cheddar
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Riv blomkålen på den grove side af et rivejern og kom det i et klæde i en skål. Saml klædet og tryk al væden ud af blomkålen – der skal lidt armkræfter til, men det betaler sig i sidste ende, for du får et mere sprødt og lækkert resultat. Kom den afdryppede blomkål i en stor skål.

Skyl og snit spinat og forårsløg fint og kom også dem i skålen. Tilsæt æg, cheddar, rasp og salt og peber og rør det hele grundigt sammen til en ensformig masse.

Form små toppe af blandingen. Det er lettere med to skeer, for ellers kan det godt blive lidt noget grisseri, og med skeerne får du også mere pæne og ensformige toppe. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag toppene ved 200 grader i 10 – 12 minutter i en forvarmet ovn eller til de bliver fine og lysebrune. Fortvivl ikke hvis toppene ikke er sprøde, når de kommer ud af ovnen, det bliver de, så snart de er kølet lidt af. Og så bliver de ganske uimodståelige!

Tip:

Toppenen kan nydes både varme, lune eller kolde på f.eks madpakken eller i picnickurven. Eller som en lille snack på farten. Men hvis du har lavet for mange, kan de også sagtens fryses ned , og så bare lunes lidt før servering, så bliver de lækre og sprøde igen.

 

Velbekomme

– og rigtig god appetit!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.