Biksemad med grillpølser

Nu hvor sommeren er over os skal grillens helst frem så mange dage som muligt, derfor stod menuen i går også på grill. Vi havde inviteret gæster, og der derfor blev grillet mere end rigeligt, var der en hel del pølser tilbage, og de skal jo selvfølgelig ikke gå til spilde.
Først overvejede jeg en omgang svensk pølseret (elsker den ret!) men hovedparten af pølserne var grill medister, hvilket måske ikke egner sig så godt til den svenske pølseret – så jeg fandt på noget andet; nemlig biksemad.

Biksemad er vanvittig let, lækker og – først og fremmest – hurtig at lave. Derudover er det en ret, som i al sin enkelthed består udelukkende af rester, og det er da fantastisk. Retter kræver ikke de voldsomme indkøb, da retten kan laves af meget få ingredienser. Hvis det så skal være rigtig vildt kan man gå amok med tilbehøret – det kunne mit køleskab dog ikke lige matche på dagen. Så vi fik den bare “au naturel” så at sige 🙂biksemad front

Jeg brugte følgende, som gav aftensmad til 4 personer:

  • 2 løg (gerne store)
  • Flydende smør til stegning
  • 6-8 tykke grill pølser
  • ½ pose frosne kartofler i skiver
    – Normalt ville man bruge helt almindelige kogte kartofler fra dagen før, men det havde jeg ikke lige.
  • Salt & peber
  • 1 nip sukker
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika

Derudover:

  • 4-6 spejlede æg
  • Rødbeder
  • Sennep og ketchup

Sådan gør du:

Løgene skæres ud og hakkes efter behag (jeg hakkede dem lidt grovere end normalt, fordi biksemad gerne må være lidt rustik efter min mening). Løgene svitses i en stor pande i lidt smør. Når de er gyldne tilsættes pølserne og svitses godt gennem. Til sidst tilsættes kartoflerne og det hele smages til med salt, peber og de resterende krydderier. Det hele må gerne tilberedes ved høj varme, fordi biksemad gerne må få lidt farve og en lækker stegeskorpe.

 

Tip til servering:

Serveres med spejlæg, rødbeder, sennep og ketchup. Hvis man går hele vejen kan man også servere bearnaise, kapers, karryketchup eller ristede løg til, kun fantasien sætter grænser.

 

 

Velbekomme!

 

 

Hvis du en anden gang har grill pølser tilovers, kan du også bruge dem i følgende retter:
(Pølserne kan sagtens skæres i skiver og gemmes i fryseren indtil du skal brug dem)

  • Kødsovs til spaghetti
  • Kødsovsen i lasagne
  • Pastaretter
  • Pasta carbonara
  • På pizza
  • Svensk pølseret
  • I skiver som pålæg
  • Skiveskåret som snacks til tapas

 

Derudover kan du finde yderligere inspiration til at få brugt dine rester ved at kigge videre på hjemmesiden Stop Spild Af Mad.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.