Lette bananpandekager – uden hvede og tilsat sukker

Efter et par travle dage på arbejdet, sidder jeg og savner weekenden lidt. Og hvad er mere weekend-hyggeligt end en omgang pandekager! Tilfældigvis var der i sidste uge en hel masse bananer tilovers i kantinen, og for at undgå at de skulle gå til spilde tog jeg dem med hjem. Mindre madspild – ja tak!
Bananerne havde altså lagt et par dage og blevet rigtig godt modne og havde fået brune pletter hist og her – men det er næsten kun en fordel når de skal bruges til desserter og bagværk. Jo mere modne og brune bananer – jo bedre – for jo sødere er bananerne, og jo bedre bliver dine pandekager.

Brug hvad du har og undgå madspild:

Da disse pandekager er lavet primært af bananer og havregryn er de heller ikke så usunde som de almindelige pandekager, da de ikke indeholder hvid hvedemel eller tilsat sukker (om du så hælder det på bagefter er jo din egen sag). Derudover indeholder de kun ingredienser som findes i langt de fleste køkkener. Derudover er pandekagerne rasende hurtige at lave – det behøver ikke tage mere end 15 min. Det eneste du skal bruge er en blender.

Pandekagerne får en masse sødme fra bananerne, så hvis man ikke er så meget til det, kan man erstatte noget af mælken med eksempelvis kærnemælk. Jeg havde dog ikke noget, men jeg havde noget creme fraiche, så det puttede jeg i, og det fungerede også helt fint. Dog skal man ikke lade sig snyde, man kan godt smage bananerne i pandekagerne, så hvis man ikke er til bananer i bagværk, er disse måske ikke lige sagen. Men jeg er helt vildt med dem!

Jeg lavede to forskellige versioner – en almindelig og en med kakao. Dette skyldes udelukkende at jeg havde rigtig mange bananer og derfor lavede en ordentlig portion, som jeg varierede lidt på. IMG_0428

Jeg brugte følgende:

  • 3 æg
  • 5 dl. havregryn
  • 4 – 5 modne bananer
  • 1 teskefuld stødt kanel (kan udelades)
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 2 – 2½ dl. mælk
    (Jeg brugte creme fraiche i stedet for halvdelen af mælken, fordi jeg havde en rest fra tidligere, men kan også bruge kærnemælk hvis man vil have lidt mere syrlighed som modspil til de søde bananer)

Sådan gør du:

Som sagt er denne opskrift rasende simpel, alle ingredienserne kommes i en skål og blendes grundigt. Jo grundigere du blender pandekagedejen, jo finere og tyndere pandekager kan du opnå.

Da det hele skal blendes sammen, er det vigtigt at dejen får lov til at hvile og nå at sætte sig. De skal ikke stå i meget længere end 10 minutters tid, men hvis du ikke lader dejen hvile, bliver pandekagerne frygteligt svære at vende på panden. Hvis dejen er for fast i det, kan man tilsætte lidt ekstra mælk, dog skal dejen så gerne lige have lov at stå hvile lidt igen.

Når dejen har hvilet lidt hælder du lidt af dejen på panden, som helst skal være godt gennemvarm. Når den er det, kan du stege pandekagerne ved middelhøj varme. Når pandekagerne er stivnet i overfladen er de klar til at blive vendt, hvorefter de kun skal have et lille minuts tid på den anden side til de er gyldenbrune. Og voila, simple, lækre og lynhurtige pandekager!

 

IMG_0431Serveringstip:

Pandekagerne er super lækre at servere med syltetøj, friske bær som jordbær og blåbær, med sukker, chokolade eller bare som de er. Men de er lækrest hvis de serveres lune.

Du kan sagtens genopvarme pandekagerne dagen efter, så skal du bare pakke dem ind i sølvpapir inden du stiller dem i ovnen ved middel varme, så undgår du, at de bliver tørre.

Som sagt blev der lavet en ordentlig portion pandekager hos mig, så halvdelen af dem kom i fryseren – det kan de sagtens holde til. Så er der lidt lækkert til eftermiddagskaffen en anden gang.

 

God appetit!

 

 

3 Kommentarer

  1. Pingback: Frugter og grønstager - hvordan holder de sig bedst friske? - Rikkes Rester

  2. Pingback: Pandekager med hyldeblomst, vanilje og masser af sommer - Rikkes Rester

  3. Pingback: Lækre bananpandekager med chokolade - smager præcis som banankage! - Rikkes Rester

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.