Lækker svampet banankage med chokolade

En af mine favorit frugter er bananen. Den er super lækker og mætter godt når man er på farten, men kan også bruges i uendelige mange andre sammenhænge. F.eks. kan jeg rigtig godt lide at bruge den i kager og bagværk, for den gør kagerne bløde, fugtige, svampede og super lækre. Derudover kan den også erstatte det almindelige hvide sukker i f.eks. pandekager eller vafler.

Bananer kan selvfølgelig også bruges i farmors fantastiske klassiker: banankagen! Jeg er vokset op med banankagen, som har fulgt mig gennem hele folkeskolen. derfor lærte jeg også ret hurtigt at bage den selv. Specielt fordi man på den måde kunne få brugt de sidste bananer, som havde ligget lidt for længe i køkkenet, og derfor var blevet lidt for brune og kedelige. (Ja, jeg startede allerede tidligt min interesse for at stoppe spild af mad) Det er nemlig det bedste ved at bruge bananer til bagværk og kager: bananerne skal helst være overmodne og godt brune, da de derved er allersødest, og smager allerbedst i kagerne. Perfekt i kampen mod madspild.

Her får du opskriften på den gode gamle klassiker; banankagen – Super nem at lave og smager præcis som den skal. Jeg bagte den for nyligt til mine søde kollegaer på min fødselsdag, og rub og stup blev spist.img_0888

Til kagen skal du bruge følgende:

 • 3 æg
 • 170 g sukker (ca. 2 dl)
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
 • 1 tsk bagepulver
 • 100 g smeltet, afkølet smør
 • 2-3 moset banan (ca. 1½ dl)
 • 100 g grofthakket mørk chokolade

Pynt

 • 100 g smeltet mørk chokolade
  (Alternativt kan du også lave en kakaoglasur med flormelis og kakao)

Sådan gør du:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend de mosede bananer i sammen med den grofthakkede chokolade.
Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) eller en halv bradepande. Kagen bages nederst i ovnen i ca. 40-50 minutter ved 175 grader.
Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.

Tip: Skal helst spises i rigelige mængder 🙂

 

Velbekomme, og god bagelyst! 🙂

 

 

 

 

4 Kommentarer

 1. Lone Gertrud Kyndesen Kvist Nielsen

  He he Rikke…så kom jeg Dælme lige til at lave en mere;-),de er for lækre…Denne gang ,lagde jeg en halv portion oveni(dog stadig kun 100gr chokolade og tre store bananer),&fyldte den i samme halve bradepande str.Så fandt jeg en…mørk lys chokolade igår,den er så ovenpå….mmmmmventer så igen på den bliver kold…koldere ha ha..så tusind tak fordi du ozz delte denne lækre kage med mig:-)Knuz Lone Gertrud

  Svar
  1. rikkebolding93@gmail.com (Forfatter)

   Hej Lone
   Hvor er det dejligt at høre at du godt kan lide kagen, men den er også helt klart en af mine favoritter! 🙂
   Hav en rigtig dejlig dag 🙂

   Svar
 2. Heidi

  Uh, nu har jeg fundet den anden kage, jeg skal bage til mine kollegaer I morgen

  Svar
  1. Rikke

   Hej Heidi
   Det er jeg så glad for at høre! Jeg håber at den bliver skøn og at dine kollegaer bliver glade
   Kh
   Rikke

   Svar

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.