Æblechips – lækre , søde, sprøde.

Den skønneste, søde og sunde, efterårssnack overhovedet!

Mine forældre har den lækreste frugthave, som lige nu byder på de skønneste efterårsæbler. Æbletræerne gav en hel del mere end min mor kunne nå at bruge, og spurgte derfor om jeg ikke ville have nogle – og selvfølgelig ville jeg det! Derfor var jeg så heldig at få en hel spand af de lækreste, sprøde, dansk æbler.

Jeg er vild med æbler, i næsten alle sammenhænge, og var derfor også virkelig glad for alle æblerne jeg fik af min mor. Dog var der ret mange, og jeg indså ret hurtigt, at jeg ikke kunne spise mig igennem dem allesammen selv. Men en ting var sikker – de skulle ikke gå til spilde!

Derfor fik jeg en ide: hvad med at lave æblechips? De er vildt lækre og samtidig en super god måde at være med til at stoppe spild af mad.

Jeg har aldrig prøvet selv at lave æblechpis før, men jeg søgte lidt på nettet, og det virkede temmelig simpelt. Derfor gik jeg bare i gang, og det var faktisk virkelig simpelt. Her er hvad jeg gjorde:img_0952

Du skal bruge:

  • Hele æbler
  • Lidt kanel (eventuelt kanelsukker)
  • Et mandolin jern

Sådan gør du:

Skyl æblerne og fjern kernehuset.
Indstil mandolinjernet til den ønskede tykkelse. Jeg indstillede den til ca 1,5 mm og de måtte gerne have været tykkere efter min smag.
Derefter river du æblet i skiver på mandolinjernet – og pas på ikke at du skærer dig!
Når alle æblerne er skiveskåret, lægger du de tynde æbleskiver ud på en bageplade med bagepapir, og drys æbleskiverne med en smule kanel (eller kanelsukker, hvis du vil have det lidt sødere).
Bag æblechipsene ved 100 grader i 60 – 90 minutter ved varmluft. – Bagetiden afhænger meget af din ovn, men chipsene skal nok i hvert fald have en times tid. Chipsene skal helst være helt tørre, men bliver først sprøde når de kommer ud af ovnen og køler af.

 

De er super lækre, præcis som de er, og langt sundere end mange andre snacks. Og samtidig kan du få brugt de æbler, som du har i overskud – win-win for alle! 🙂

 

Held og lykke!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.